Epos Onderwijs Rotterdam

Een basisschool in Zuidwijk

Onderwijs met extra aandacht voor groei, talentontwikkeling en de wijk
Het doel

Optimale ontwikkeling voor kinderen

Basisschool Het Epos wil kinderen uit Zuidwijk ondersteunen in hun ontwikkeling door het bieden van zeer goed onderwijs. Feedback, samenwerken, focus op groei: dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat wij belangrijk vinden om dit doel te bereiken. Op Het Epos vormen we samen een leercultuur en leert iedereen: kinderen, ouders, leerkrachten en de rest van ons team. Samen werken we iedere dag hard om te groeien en steeds beter onderwijs te verzorgen. We hebben een eigen dataspecialist in huis die samen met de leerkrachten de ontwikkeling van kinderen volgt.
Het aanbod

Kwalitatief goed basisonderwijs

Binnen het onderwijs van Het Epos staat zes kernwaarden centraal: gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk. Dit zie je terug in onze manier van lesgeven (bijvoorbeeld coöperatieve leerstrategieën en betekenisvol leren). Dit zie je terug in de manier waarop het team met elkaar omgaat (we geven elkaar veel feedback en focussen op groei). Ook zie je dit terug in de samenwerkingen die wij aangaan (bijvoorbeeld met de wijk, zorgpartners en ouders). We doen aan teamteaching, dit betekent dat altijd twee leerkrachten samen lesgeven. Daarnaast heeft Het Epos langere lestijden en besteden we buiten het normale lesprogramma veel aandacht aan de brede ontwikkeling van kinderen, zoals met filosofie, podiumkunsten en techniekonderwijs.
Fotografie Jaap Lotstra
Het onderzoek

Onderdeel van het onderwijs

Onderzoek en een onderzoekende houding zijn belangrijk voor Het Epos. We willen continu kunnen monitoren of wat we doen werkt en hoe we ons onderwijs kunnen verbeteren. We kijken goed naar wat werkt volgens de wetenschap en vragen experts om met ons mee te denken. Ook kijken we goed naar voorbeelden in Nederland en in het buitenland. We verzamelen veel data over onze manier van werken en over onze kinderen. De lessen die we leren kunnen we dan direct gebruiken om beter onderwijs te geven. Zo maken we onderzoek echt onderdeel van onze organisatie.

Meer weten over dit programma?

Hidde

Programma manager en Programmadirecteur EOR

Sophie

Associate