Stichting Je Goed Recht

Eerste hulp bij juridische vragen en problemen

Rechtsbijstand is je goed recht
Het doel

Voorkomen van juridische escalatie

Stichting Je Goed Recht (SJGR) zal rechtshulp makkelijk en toegankelijk maken voor mindervermogende Rotterdammers, inclusief kleine zelfstandigen. SJGR wil ervoor zorgen dat juridische vragen en problemen in een vroeg stadium kunnen worden afgehandeld zodat het niet uit de hand loopt.
Het aanbod

Laagdrempelige rechtshulp

De rechtshulp bestaat uit twee lijnen. De eerstelijns rechtshulp zijn spreekuren bij de Rotterdammers in de buurt. Als onderdeel van de eerstelijns rechtshulp zal SJGR ook samenwerken met lokale maatschappelijke hulpverleners. De tweedelijns rechtshulp bestaat uit behandeling van moeilijkere zaken door advocaten. Voor de tweedelijns rechtshulp werken SJGR en SDVB nauw samen met Rotterdamse advocaten.
Het onderzoek

Monitoring centraal

Onze rechtshulp is geen pilot. Wij verbinden ons voor de langere termijn. Wij verzamelen gegevens en doen onderzoek. Het doel hiervan is dat wij inzicht krijgen in de omvang van zaken, de inhoud van de zaken en de afhandeling van de zaken. Op basis van ons onderzoek kunnen we het initiatief verbeteren en de goede werking daarvan aantonen.

Meer weten over dit programma?

Peter Goes

Jurist

Stephanie van Sprang

Associate

Floris Noordhoff

Onderzoeksmanager

Bas Woudstra

Programma manager

Milada Speet

Junior onderzoeker