Stichting Nieuw Vaarwater

Betrokken financiële hulpverlening

Schuldhulpverlening en schuldsanering korter, doelmatiger en duurzamer inrichten.
Het doel

Duurzaam uit de schulden

Stichting Nieuw Vaarwater wil bijdragen aan het aanbieden van beschermingsbewind op een meer persoonlijke en betrokken manier. Dat betekent meer tijd voor de cliënt, en ook waar mogelijk het sneller saneren van schulden. Daarnaast wil het programma mensen duurzaam naar een zo groot mogelijke vorm van (financiële) redzaamheid te stimuleren. Het programma staat open voor elke Rotterdammer die problematische schulden heeft en deze niet meer zelf kan oplossen.
Het aanbod

Beschermingsbewind & budgetbeheer

Stichting Nieuw Vaarwater biedt vanuit twee bewindvoerderskantoren, Manna Support en De Maas Dienstverlening, beschermingsbewind en budgetbeheer aan. Binnen deze organisaties wordt de meest passende vorm van financiële dienstverlening geboden. De kantoren nemen tijdelijk de persoonlijke financiën van de cliënten over om orde en structuur te creëren en samen een realistisch budgetplan te maken. Ook wordt op dit moment gewerkt aan het begeleiden naar meer en langdurige financiële redzaamheid zodat Rotterdammers hun geldzaken duurzaam op orde kunnen houden.
Het onderzoek

Duurzaam ondersteunen biedt mensen meer perspectief

Op termijn moet onderzoek uitwijzen of het begeleiden naar financiële redzaamheid en het sneller saneren van schulden leidt tot een verbeterd perspectief leidt voor de onderbewindgestelden. Daarbij zal het onderzoek zich ook richten op de vraag of en hoe terugval voor de groep die uitstroomt duurzaam voorkomen wordt.
>1.500
Het aantal mensen onder bewind begin 2022
43.000
De gemiddelde schuld

Bas R.

Programmadirecteur Bewind

Bas W.

Programma manager

Samir

Business Development Manager Bewind