Symposium ‘Hoezo Moeilijke Gasten?!’

Symposium ‘Hoezo Moeilijke Gasten?!'

Onderzoek, praktijk en beleid voor multiprobleem jongeren

 

Op donderdag 16 mei 2019 vindt een uniek symposium plaats: De Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans (AW-DNK) presenteert na zes jaar onderzoek de resultaten en aanbevelingen van H.E.T. onderzoek onder bijna 700 Rotterdamse multiprobleem jongvolwassenen.

 

Voor honderden jongvolwassenen in Rotterdam is het leven moeilijk, voor henzelf en ook voor hun omgeving. Zij hebben meerdere problemen en moeten knokken voor hun plaats in de samenleving. Om meer zicht te krijgen op de kansen voor deze gasten en de effectiviteit van de diverse begeleidingstrajecten, is in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan.

Aan H.E.T. onderzoek deden 696 jongvolwassen mee die op vier verschillende momenten vragenlijsten invulden, van wie dossierinformatie werd opgevraagd en bij wie neurobiologisch onderzoek werd verricht. Zo werd duidelijk hoe hun Hersenen functioneren, welk Effect interventies hebben en hoe de diverse Trajecten (onderwijs, justitie en zorg) van deze groep eruit zien.

 

Met betrokkenen en belangstellenden uit het veld willen wij op deze dag in gesprek gaan over thema’s als preventie, verbetering van de samenwerking tussen Rotterdamse netwerkpartners, interventies, en praktijk- en beleidsbewust werken binnen een Academische Werkplaats. Het eindrapport wordt op deze dag overhandigd aan wethouder Judith Bokhove en beschikbaar gesteld aan de deelnemers.

 

Graag nodigen wij u uit om deze dag aanwezig te zijn en actief met ons mee te denken over duurzame oplossingen voor prangende uitdagingen op het gebied van zorg, veiligheid en samenwerking. Bekijk de website om u aan te melden en voor meer informatie over het programma en de workshops.

Een sterker en beter Rotterdam
Over Ons