Stichting De Verre Bergen koopt pand aan voor Stichting Maaszicht

Stichting De Verre Bergen heeft twee panden in Hillegersberg-Zuid aangekocht: Kleiweg 310 en 314. Op Kleiweg 310 zit op dit moment een kinderopvang die daar nog maximaal vijf jaar kan blijven. Daarna zal de opvang plaatsmaken voor een nog te ontwikkelen programma van De Verre Bergen. Op Kleiweg 314 gaat De Verre Bergen Maaszicht huisvesten. Deze stichting opent – als alles volgens planning verloopt – voor de zomervakantie van 2020 haar deuren.

 

Kleiweg 314

Kleiweg 314 staat al geruime tijd leeg en moet (inpandig) gerenoveerd worden. Het pand is van oorsprong een zusterhuis van het Sint Franciscus Gasthuis. Het is ruim een decennium gebruikt voor de opvang van oudere cliënten met verslavings-/psychiatrische problematiek (Humanitas). En daarna ruim een jaar voor opvang van cliënten met psychiatrische problematiek (Anka Psy). Het pand was eigendom van Woonbron en zal nu door De Verre Bergen worden verhuurd aan Maaszicht.

 

Stichting Maaszicht

Maaszicht biedt zorg en begeleiding aan jongeren van 17 tot 23 jaar. Jongeren kunnen bij Maaszicht komen wonen wanneer ze problemen hebben en geen (veilig) onderdak. De medewerkers van Maaszicht helpen de jongeren bij het oppakken van nuttige dagbesteding, persoonlijke problemen en financiën. De jongeren werken toe naar een zelfstandig bestaan en krijgen handvatten waarmee zij hun kansen vergroten om een volwaardige plek in de samenleving te verwerven.

 

Buurtbewoners

Op 12 november heeft een informatieavond plaatsgevonden voor de omliggende bewoners van Kleiweg 310 en 314. De Verre Bergen zal de bewoners op de hoogte blijven houden van verdere ontwikkelingen omtrent beide panden.