Presentatie resultaten en geleerde lessen Challenge010

Dit bericht is een onderdeel van Challenge010

Het schoolsportprogramma Challenge010 heeft in 7 jaar tijd veel resultaten en geleerde lessen opgeleverd. Die worden op 24 juni gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor partners en betrokken. In 7 jaar tijd heeft het programma, mede dankzij alle partners, meer dan 4.000 middelbare scholieren in beweging gebracht. Gezien de kosten van het project bleef dat aantal achter op de ambities. Daarom besloten Rotterdam Sportsupport en Stichting De Verre Bergen het programma niet te verlengen.

 

Succesfactoren

Challenge010 heeft positieve resultaten gehad, zo blijkt uit extern en eigen onderzoek onder deelnemende leerlingen en hun begeleiders. Leerlingen geven aan veel plezier aan sport te beleven. Ze vinden het tijdens hun deelname leuker om naar school te gaan. Veel leerlingen zeggen te willen blijven sporten, ook ná Challenge010. Begeleiders zien verbeterde sociale vaardigheden bij de deelnemers, wat de leerlingen bevestigen. Leerlingen communiceren beter en hebben meer respect voor anderen. Ook krijgen leerlingen meer zelfvertrouwen. De succesfactoren binnen Challenge010 zijn: een veilige, positieve en stimulerende omgeving creëren, rolmodellen inzetten en een competitie bieden.

 

Structureel blijven sporten
Rotterdam Sportsupport en Stichting De Verre Bergen zijn overtuigd van de waarde die sport voor jongeren kan hebben. Daarom blijft Rotterdam Sportsupport zich inspannen om Rotterdamse jongeren structureel te laten sporten en met sport bij te dragen aan een positieve gedragsverandering. Rotterdam Sportsupport blijft graag met de huidige sportpartners in gesprek om te bekijken of leerlingen ook na het stoppen van Challenge010 structureel (bij hen) kunnen blijven sporten.

Stichting De Verre Bergen blijft geïnteresseerd in het steunen, ontwikkelen en onderzoeken van programma’s die sport en bewegen bij jongeren stimuleren.

 

Rotterdam Sportsupport en Stichting De Verre Bergen zijn dankbaar voor de sportervaring die we met de partners konden geven aan meer dan 4.000 jongeren.