Buzz010 breidt uit: nu ook actief in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Buzz010, de schoolbusdienst voor educatieve bestemmingen in Rotterdam, heeft zijn diensten uitgebreid naar Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Op woensdag 1 november vierden we de uitbreiding bij het stadhuis in Vlaardingen. Deze lancering werd bijgewoond door de wethouders onderwijs Doğukan Ergin (Schiedam), Jacky Silos (Vlaardingen), Denise Mulder (Maassluis), de deelnemende schoolbesturen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en Nooteboom Tours.

 

Buzz010 biedt scholen op een laagdrempelige manier betaalbaar en veilig busvervoer aan. Alle scholen in het primair onderwijs binnen deze vier steden kunnen nu gebruikmaken van het praktische en veilige excursievervoer van Buzz010 en uitstapjes maken naar een breed scala aan educatieve bestemmingen. John Massaar, directeur Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “Buiten de klas doen leerlingen nieuwe ervaringen op, leren ze over hun omgeving en ontwikkelen ze sociale vaardigheden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Buzz010 om een uitbreiding naar ons werkgebied mogelijk te maken. We zijn dan ook blij dat we dit met zijn allen hebben kunnen realiseren. Zo kunnen we meer kinderen de kans geven om de wereld buiten het klaslokaal te laten ontdekken”.

 

Leerlingen van groepen 5 en 6 van Kindcentrum Het Visnet uit Vlaardingen hadden de eer om de eerste officiële rit met Buzz010 te maken naar De Ontdekhoek in Rotterdam. Wethouder Ergin nam ook deel aan deze rit. Rianne van Dorp, directeur van Het Visnet, uitte haar enthousiasme over deze nieuwe mogelijkheid: “Voor ons is het een mooie kans om als eerste met Buzz010 mee te mogen. Extra leuk, want ‘kennis en kansen’ staat ook in ons logo. Onze leerlingen maken zo’n uitstapje niet zo vaak mee. Daarom zijn we blij met Buzz010, want daardoor kunnen we in de toekomst vaker op excursie en ook nog eens goed georganiseerd en betaalbaar”.

 

In samenwerking met initiatiefnemer Stichting De Verre Bergen, de gemeente Rotterdam en schoolbesturen werd laagdrempelig en betaalbaar busvervoer gerealiseerd. Deze succesvolle samenwerking, met Nooteboom Tours als betrouwbare partner, heeft ervoor gezorgd dat Rotterdamse kinderen op plekken komen waar ze nog nooit zijn geweest.

 

Meer informatie over Buzz010 en de beschikbare educatieve bestemmingen vind je op www.buzz010.nl/gaatverder.