Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar minimaal één Programma Ontwikkelaar.
Deze vacature staat open voor sollicitaties van 1 januari t/m 4 februari 2018.

Over ons

OVER STICHTING DE VERRE BERGEN

Het sociaal investeringsfonds ‘Stichting De Verre Bergen’ is ter versterking van haar team op zoek naar minimaal één Programma Ontwikkelaar met een passie voor maatschappelijke innovatie, sterke analytische vaardigheden en een positieve, hands-on mentaliteit. Als Programma Ontwikkelaar ontwikkel je een programma dat een positieve maatschappelijke impact heeft op de stad Rotterdam.

Sinds 2011 investeren wij in gedurfde ideeën die bijdragen aan een sterker en beter Rotterdam. Wij ontwikkelen zowel zelfstandig, als met initiatiefnemers, programma’s die op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een voorbeeld is het programma ‘Makerspace’, een technisch buurthuis met diverse werkplaatsen waar wijkbewoners samen ambachtelijke producten kunnen ontwerpen en produceren. Onze overige 17 programma’s richten zich op een divers aantal thema’s, zoals onderwijs, taal, integratie en huisvesting, maar ook sportparticipatie, kunst en cultuur. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement moeten opleveren. Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis én daarnaast nieuwe kennis opleveren, speelt wetenschappelijk onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze site: www.deverrebergen.nl

Onze organisatie bestaat uit een jong en multicultureel team van +/- 25 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring (o.a. consultancy, private equity, rechten, sociale wetenschappen). Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, bevlogen en streven naar een hoge standaard. We zijn een platte organisatie met een toegankelijke cultuur, zo lunchen we altijd samen, gaan we jaarlijks op skivakantie, sporten we samen in onze eigen gym en vieren we alle feestdagen.

Functie Programma ontwikkelaar

WAT GA JE DOEN ALS PROGRAMMA ONTWIKKELAAR?

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar minimaal één Programma Ontwikkelaar. Als Programma Ontwikkelaar ga je een potentieel programma & partner identificeren én ideeën onderzoeken en uitwerken tot een investeringsvoorstel. Je gaat in de stad, in Nederland en in het buitenland op zoek naar de beste oplossingen voor grootstedelijke maatschappelijke problemen. Je vormt een beeld van deze oplossingen en ideeën door middel van desk research, kwantitatieve analyses, veldonderzoek en interviews met experts en de doelgroep. Vervolgens verricht je met een programmateam (bestaande uit een Programma Ontwikkelaar, Associate, Research Manager en Programma Manager) een grondig onderzoek naar het idee, je kijkt hierbij naar inhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke en zakelijke factoren. Op basis van de uitkomsten schrijf je een investeringsvoorstel wat je samen met jouw team voorlegt aan het bestuur van Stichting De Verre Bergen. Daarnaast onderhoud je intensief contact met externe stakeholders en verspreid je opgedane kennis in het programmateam.

“Als Programma Ontwikkelaar ben ik vanaf fase één betrokken bij het ontwerpen van een programma dat de potentie heeft om de stad en het leven van de Rotterdammers te verbeteren. Ik houd me o.a. bezig met de theoretische onderbouwing van de interventie, het bouwen van het financiële plaatje en het betrekken van de verschillende stakeholders. Ik kan mezelf echt de expert van het programmateam noemen en haal enorm veel energie uit de impact die we met het programma op de stad kunnen maken.”
David Jansen, Programma Ontwikkelaar Stichting de Verre Bergen

Wij zoeken

WAT ZOEKEN WIJ IN EEN PROGRAMMA ONTWIKKELAAR?

 • Je hebt (bijna) een universitaire master met sterke studieresultaten afgerond. Alle studieachtergronden zijn welkom, we geven de voorkeur aan exacte studieachtergronden gezien het analytische karakter van de functie
 • Je bent een starter met maximaal 1 jaar werkervaring op het moment van solliciteren
 • Je bent gedreven om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken door vernieuwende ideeën te bedenken en te ondersteunen.
 • Gezien de aard van onze programma’s heb je affiniteit met Rotterdam
 • Je bent een analytische en kritische denker, die snel veel informatie kan verwerken en projectmatig kan werken. Je bent nieuwsgierig en loopt niet weg voor intellectuele uitdagingen
 • Je bent communicatief sterk; je beweegt je gemakkelijk in verschillende omgevingen (van buurtbewoners tot bij de wethouder aan tafel) en bent in staat om De Verre Bergen te vertegenwoordigen
 • Je zoekt een baan waarbij geen dag hetzelfde is, je stelt je hierin proactief op en hebt een hands-on mentaliteit
 • Je bent ambitieus en ondernemend en kunt aantonen dat je je naast je studie verder hebt ontwikkeld op verschillende vlakken
 • Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent woonachtig in (de regio) Rotterdam of bent bereid te verhuizen richting Rotterdam
Wij bieden

WAT BIEDEN WIJ?

Een fulltime positie binnen een hecht en divers team in Rotterdam. De functie van Programma Ontwikkelaar is een functie waarin er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je een mentor aangewezen waarmee je maandelijks afspreekt, volg je met het team regelmatig trainingen en coaching en heb je een persoonlijk trainingsbudget. Ook krijg je de mogelijkheid om een groot netwerk op te bouwen (o.a. binnen het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam, maar ook (inter)nationaal). Tot slot bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder meer:

 • Salaris van € 38.000 bruto per jaar
 • Goede premievrije pensioenregeling en werknemersverzekering
 • Een jaarcontract, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
 • Ruime reiskostenvergoeding
 • Laptop en telefoon
Ontwikkelingsmogelijkheden

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Binnen de functie van Programma Ontwikkelaar word je opgeleid tot generalist, waarbinnen we zoveel mogelijk rekening houden met jouw kwaliteiten, interesses en ervaring. Zowel via on-the-job-learning, als coaching en trainingen maak je een snelle persoonlijke en professionele groei door.

Afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkeling en capaciteit is het mogelijk om na een paar jaar intern door te stromen tot Associate. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor één van onze initiatieven te gaan werken of te solliciteren voor een functie buiten De Verre Bergen. In alle gevallen zijn informele en formele training en coaching een mogelijkheid wanneer dat voor jouw vervolgstap benodigd is.

Hieronder staat een aantal ervaringsverhalen van onze Programma Ontwikkelaars:

David Jansen – Programma Ontwikkelaar

Afgelopen jaar (2017) ben ik bij Stichting De Verre Bergen begonnen als Programma Ontwikkelaar. Op dat moment lag er een idee op de plank, waarvan gedacht werd dat het in potentie een programma voor SDVB kon zijn. Samen met een Programma manager, een Research manager en een Associate is er een Due Diligence gestart  en als Programma Ontwikkelaar fungeer ik als ‘motorblok’ van het team. Van de eerste deskresearch, gesprekken met experts en het bezoeken van vergelijkbare initiatieven, tot het uittekenen van het financiële plaatje, het ontwerpen van de praktische kant van de interventie en het bij elkaar brengen van de stakeholders: als Programma Ontwikkelaar ben ik betrokken bij alle aspecten van de ontwikkeling.

Ik kan mijn nieuwsgierigheid en analytische vaardigheden erg goed gebruiken binnen de functie van Programma Ontwikkelaar. Het geeft me heel veel voldoening om iedere week de vooruitgang te zien die we maken met de Due Diligence. Naast mijn functie ben ik samen met mijn peers ook veel bezig met professionele ontwikkeling. Zo zitten we met zijn allen in een trainingstraject over persoonlijke kracht, leiderschap en communicatie en neem ik voor mijzelf de tijd om mijn interesse voor modellen en data verder te ontwikkelen door me te verdiepen in het maken van (financiële) modellen in Excel.

Samir Azrioual – Programma Ontwikkelaar

Na mijn studie wilde ik werken voor een onafhankelijke partij die zich vanuit een zakelijk perspectief inzet voor het belang van de stad waar ik ben opgegroeid: Rotterdam. Met SDVB heb ik een prachtige plek gevonden waar mijn enthousiaste en kritische houding goed tot zijn recht komt. Als Programma Ontwikkelaar ben ik betrokken bij de ontwikkeling en opstart van mogelijke nieuwe initiatieven, en alles wat daarbij komt kijken – zoals het aangaan van gesprekken met stakeholders, het opstellen van investeringsvoorstellen, en het uitwerken van ideeën tot werkbare en duurzame programma’s.

Op dit moment ben ik de linking pin tussen SDVB en een externe onderzoekspartij met wie wij gezamenlijk aan een programmaconcept werken. Voor mijn werk is het belangrijk dat ik zowel een wetenschappelijk als een zakelijk perspectief aan kan nemen en op beide vlakken inhoudelijk mee kan praten.

Ik zie het snelle schakelen tussen verschillende betrokkenen als één van de leukste en meest uitdagende aspecten van mijn werk. Daarnaast geniet ik van de vrijheid die ik als Programma Ontwikkelaar heb – doordat ik mijn tijd niet hoef te verdelen over verschillende programma’s heb ik de ruimte om vergelijkbare initiatieven en programma’s ter inspiratie te bezoeken.

Buiten mijn centrale activiteiten om, vertegenwoordig ik SDVB in de Rotterdamse netwerkorganisatie Rot.Jong. Daarnaast maak ik actief deel uit van ons Associate-Programma Ontwikkelaarsteam, waar ik altijd kan rekenen op de professionele support van mijn collega’s.

In de komende tijd wil ik mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van leiderschap, communicatie, en het opzetten van complexe publiek-private samenwerkingen in de stad.

Meet & Greet

KOM KENNISMAKEN OP 18 JANUARI 2018
Let op: deze Meet & Greet is volgeboekt. Lees verder hoe je je kunt aanmelden voor de reservelijst.

De zoektocht naar een (eerste) baan is natuurlijk spannend, en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bij De Verre Bergen begrijpen we dat, en daarom bieden wij je de mogelijkheid om ons, voordat je solliciteert, alvast een beetje te leren kennen. Wij nodigen je graag uit op ons kantoor tijdens een Meet & Greet zodat je de sfeer kan komen proeven, meer te weten kan komen over ons werk en de organisatie, en alvast een aantal van je toekomstige collega’s kan leren kennen.

Tijdens de Meet & Greet zullen wij wat vertellen over De Verre Bergen, de mensen die er werken, en de vacature van Programma Ontwikkelaar. Na deze presentatie sluit een groep SDVB’ers aan en is er voldoende ruimte om, onder het genot van een hapje en een drankje, al je vragen te stellen. Wij organiseren de Meet & Greet op donderdag 18 januari 2018 tussen 15.30 – 17.00 uur (inclusief borrel) bij ons op kantoor in Rotterdam.

De Meet & Greet is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de Programma Ontwikkelaar rol en voldoet aan de criteria voor de functie. Dit betekent dat je een universitaire master hebt afgerond, maximaal twee jaar werkervaring hebt en maatschappelijke impact wil maken op de stad Rotterdam.

De Meet & Greet is wegens grote belangstelling volgeboekt. Aanmelden voor de reservelijst kan door uiterlijk 16 januari 2018 een mail te sturen met je CV naar sollicitatie@sdvb.com. Er vindt een selectie plaats. Deelname aan de Meet & Greet is een pré, geen verplichting en maakt geen onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Lees onder de tab “solliciteren” voor een verdere toelichting op de sollicitatieprocedure.

Tot slot, als je vragen hebt over Stichting De Verre Bergen of de functie kun je telefonisch contact opnemen met Programma Ontwikkelaar David Jansen en Associate Marijn Goossens via T 010-209 2000.

Solliciteren

SOLLICITEREN

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. Wij moedigen je daarnaast aan om naar onze Meet & Greet op 18 januari te komen vóórdat je solliciteert.

Ronde 1 – CV en Motivatie selectie (1 januari – 4 februari)

Om te solliciteren ontvangen we graag jouw CV, cijferlijst van je bachelor & master en een kort essay. Alle drie de onderdelen worden meegenomen in de beoordeling om een zo compleet mogelijk beeld van jou als kandidaat te krijgen.

Je CV past idealiter op één pagina en laat vooral de ervaringen zien die jij voor deze positie relevant acht. Kijk dus goed naar het profiel van de functie en pas je CV daarop aan. Belangrijk is dat je in CV niet alleen laat zien welke studie je hebt gedaan en welke ervaring je hebt, maar dat hier ook uit spreekt wie jij als persoon bent, bijvoorbeeld door je interesses of hobby’s te noemen en ook de activiteiten die je onderneemt. Dit kan vrijwilligerswerk zijn, of bestuurservaring, maar ook andere manieren waarop je je ontwikkelt of bijdraagt aan je omgeving, bijvoorbeeld in je buurt, familie of sportvereniging. De cijferlijsten gebruiken wij om zowel jouw inhoudelijke kennis als vaardigheden te bekijken.

Daarnaast zijn we benieuwd welke maatschappelijke kansen jij ziet voor Rotterdam en hoe Stichting De Verre Bergen hierin een rol zou kunnen spelen. We vragen je daarom om een kort essay te schrijven, waarin je één maatschappelijk vraagstuk kiest die op dit moment in Rotterdam relevant is. Licht toe waarom je juist dit onderwerp kiest en op welke wijze Stichting De Verre Bergen hier een rol in zou kunnen spelen. Gebruik hiervoor maximaal 450 woorden. Enkele tips voor het schrijven voor een goed essay vind je hier.

Stuur je CV, cijferlijsten en essay uiterlijk 4 februari 2018 op naar sollicitatie@sdvb.com, t.a.v. Elise Dijckmeester. We verwachten uiterlijk 9 februari te laten weten of je voor de volgende ronde wordt uitgenodigd.

Ronde 2 – Interviews (16 – 23 februari)

Je wordt bij ons op kantoor uitgenodigd voor een tweetal gesprekken. De gesprekken duren ca. 45 minuten en vinden op dezelfde dag plaats. In het eerste gesprek zullen we met name ingaan op je motivatie en visie en het tweede gesprek richt zich op je competenties en ervaringen. Je spreekt met twee Program Managers, een Associate en een Programma Ontwikkelaar.

Ronde 3 – Assessment (5-9 maart)

Als je bent uitgenodigd voor de derde ronde krijg je de mogelijkheid om zelf het werk van een Programma Ontwikkelaar te gaan ervaren middels een take-home case waarover je voor ons een presentatie verzorgt en vragen beantwoordt (45 minuten). Vervolgens leggen wij een case voor (60 minuten voorbereidingstijd) welke je gaat presenteren aan een panel (30 minuten). Daarnaast blikken we aan het einde van het dagdeel terug op de gehele procedure middels een reflectiegesprek (30 minuten).

We verwachten half maart een aanbod te kunnen doen.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Elise Dijckmeester via sollicitatie@sdvb.com.