Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar minimaal één Associate.
Deze vacature staat open voor sollicitaties van 1 januari t/m 4 februari 2018.

Over ons

OVER STICHTING DE VERRE BERGEN

Het sociaal investeringsfonds ‘Stichting De Verre Bergen’ is ter versterking van haar team op zoek naar minimaal één Associate met een passie voor maatschappelijke innovatie, sterke analytische vaardigheden en een positieve, hands-on mentaliteit. Als Associate ben je verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en ondersteunen van programma’s die een positieve maatschappelijke impact hebben op de stad Rotterdam.

Sinds 2011 investeren wij in gedurfde ideeën die bijdragen aan een sterker en beter Rotterdam. Wij ontwikkelen zowel zelfstandig, als met initiatiefnemers, programma’s die op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een voorbeeld is het programma ‘Makerspace’, een technisch buurthuis met diverse werkplaatsen waar wijkbewoners samen ambachtelijke producten kunnen ontwerpen en produceren. Onze overige 17 programma’s richten zich op een divers aantal thema’s, zoals onderwijs, taal, integratie en huisvesting, maar ook sportparticipatie, kunst en cultuur. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement moeten opleveren. Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis én daarnaast nieuwe kennis opleveren, speelt wetenschappelijk onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze site: www.deverrebergen.nl.

Onze organisatie bestaat uit een jong en multicultureel team van +/- 25 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring (o.a. consultancy, private equity, rechten, sociale wetenschappen). Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, bevlogen en streven naar een hoge standaard. We zijn een platte organisatie met een toegankelijke cultuur, zo lunchen we altijd samen, gaan we jaarlijks op skivakantie, sporten we samen in onze eigen gym en vieren we alle feestdagen.

“Als Associate werk je in een hecht team aan programma’s die écht een bijdrage leveren aan deze geweldige stad. De functie is ook heel afwisselend, dat is wat deze baan zo leuk maakt.”
Marijn Goossens, Associate

Functie Associate

WAT GA JE DOEN ALS ASSOCIATE?

Als Associate heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Programma ontwikkeling: identificeren van potentiële programma’s & partners én onderzoeken en uitwerken van ideeën tot een investeringsvoorstel
 • Je gaat in de stad, in Nederland en in het buitenland op zoek naar de beste oplossingen voor grootstedelijke maatschappelijke problemen. Je vormt een beeld van deze oplossingen en ideeën door middel van desk research, veldonderzoek en interviews met experts en de doelgroep. Vervolgens verricht je met een programmateam een grondig onderzoek naar het idee, je kijkt hierbij naar inhoudelijke, organisatorische en zakelijke factoren. Op basis van de uitkomsten schrijf je een investeringsvoorstel wat je samen met jouw team voorlegt aan het bestuur van Stichting De Verre Bergen.
 • Programma implementatie: inhoudelijke en strategische ondersteuning van de projecten
 • Nadat het investeringsvoorstel is goedgekeurd blijf je op verschillende vlakken nauw betrokken bij het programma en de uitvoerende organisatie. Samen met je team zorg je ervoor dat de gestelde doelen behaald worden. Je bent hiervoor veel op locatie aanwezig bij het programma, bent de primaire contactpersoon van de initiatiefnemer en de schakel tussen het onderzoeksbureau en de praktijk.
 • Interne organisatie ontwikkeling: meehelpen bouwen aan De Verre Bergen
 • Naast de taken die gericht zijn op onze programma’s, draag je actief bij aan het verder ontwikkelen van de interne organisatie en het uitvoeren van algemene organisatorische taken. Deze werkzaamheden zijn veelzijdig en deels in te richten op basis van jouw eigen kwaliteiten en voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over recruitment, diversiteit of het verbeteren van interne processen. Ook bouw je een relevant netwerk op voor de organisatie.
Wij zoeken

WAT ZOEKEN WIJ IN EEN ASSOCIATE?

 • Je hebt 2-3 jaar werkervaring op het moment van solliciteren
 • Je hebt een universitaire master met sterke studieresultaten afgerond. Alle studieachtergronden zijn welkom, we geven de voorkeur aan exacte studieachtergronden gezien het analytische karakter van de functie
 • Je bent gedreven om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken door vernieuwende ideeën te bedenken en ondersteunen.
 • Gezien de aard van onze programma’s heb je affiniteit met Rotterdam
 • Je bent een analytische en kritische denker, die snel veel informatie kan verwerken en projectmatig kan werken. Je bent nieuwsgierig en loopt niet weg voor intellectuele uitdagingen
 • Je bent communicatief en relationeel sterk onderlegd; je beweegt je gemakkelijk in verschillende omgevingen (van buurtbewoners tot bij de wethouder aan tafel) en bent in staat om Stichting De Verre Bergen zelfstandig te vertegenwoordigen
 • Je zoekt een baan waarbij geen dag hetzelfde is, je stelt je hierin proactief op en hebt een hands-on mentaliteit
 • Je bent ambitieus en ondernemend en kunt aantonen dat je je naast je studie verder hebt ontwikkeld op verschillende vlakken
 • Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent woonachtig in (de regio) Rotterdam of bent bereid te verhuizen richting Rotterdam
Wij bieden

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden een fulltime positie binnen een hecht en divers team in Rotterdam. De functie van Associate is een functie waarin je wordt opgeleid tot generalist en er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je een mentor aangewezen waarmee je maandelijks afspreekt, volg je met het Associate team regelmatig trainingen en coaching en heb je een persoonlijk trainingsbudget. Ook krijg je de mogelijkheid om een groot netwerk op te bouwen (o.a. binnen het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam, maar ook (inter)nationaal). Tot slot bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder meer:

 • Salaris van € 40.000 bruto per jaar
 • Goede premievrije pensioenregeling en werknemersverzekering
 • Een jaarcontract, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
 • Ruime reiskostenvergoeding
 • Laptop en telefoon
Ontwikkelingsmogelijkheden

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Binnen de functie van Associate word je opgeleid tot generalist, waarbinnen we zoveel mogelijk rekening houden met jouw kwaliteiten, interesses en ervaring. Zowel via on-the-job-learning, als coaching en trainingen maak je een snelle persoonlijke en professionele groei door. Wij verwachten dat je je ongeveer 4-5 jaar kunt blijven ontwikkelen binnen de functie. Op termijn gaan we gezamenlijk kijken naar jouw toekomstambities en helpen we je met het realiseren van deze groei.

Afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkeling en capaciteit is het mogelijk om intern door te stromen tot Program Manager, daarnaast is er de mogelijkheid om voor één van onze initiatieven te gaan werken of te solliciteren voor een functie buiten De Verre Bergen. In alle gevallen zijn informele en formele training en coaching een mogelijkheid wanneer dat voor jouw vervolgstap benodigd is.

Hieronder staat een aantal ervaringsverhalen van onze (ex-)collega’s:

Marte van Oort – Program Manager – MBA student

“Ik ben in 2012 begonnen als Associate bij De Verre Bergen. Ik heb gedurende die tijd de organisatie zien groeien in aantal medewerkers, programma’s en mogen bijdragen aan haar professionalisering. Zo heb ik aan een achttal Due Diligences meegewerkt, heb ik het recruitment proces vormgegeven en uitgevoerd en actief meegebouwd aan het netwerk van de organisatie via een bestuursfunctie bij R’damse Nieuwe, Rot.Jong en het Job Dura Fonds.

Ik kwam er gedurende deze jaren achter dat ik enorm veel energie kreeg van het mede ontwikkelen van de organisatie en het stimuleren van junior collega’s in hun professionele ontwikkeling. Ik ben daarom heel blij dat ik in 2015 de stap heb kunnen maken naar Program Manager, waarin ik deze interesses perfect kwijt kan.

Omdat ik mijn studie- en ervaringsachtergrond graag wil aanvullen met business skills heb ik besloten om een MBA te gaan doen. Met ondersteuning vanuit De Verre Bergen ben ik per augustus 2017 voor een periode van 1,5 jaar weer de schoolbanken in gegaan. Na die periode zal ik weer terugkeren om mijn werk als Program Manager te hervatten.”

Roos van Kleef – Associate januari 2012-september 2015

Na ruim 3,5 jaar bij De Verre Bergen te hebben gewerkt, woon ik nu in Zwitserland. In Basel werk ik met veel plezier als Global Coordinator voor de ‘Sight and Life Foundation’, “a humanitarian nutrition think tank working toward a world free of malnutrition, by advancing research, sharing best practices, and mobilizing support”. Sight and Life is opgericht in 1986 door Roche en later overgenomen door DSM en sinds 2015 een door DSM gesteunde onafhankelijke stichting met een klein team dat actief is over de hele wereld.

De combinatie van een ‘corporate’ foundation met een internationale ‘scope’ en een duidelijke missie was voor mij een mooie vervolgstap na de brede en lokale insteek van De Verre Bergen. De ervaring die ik in het opzetten en besturen van programma’s en organisaties opdeed in Rotterdam past goed bij mijn huidige rol. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van ‘Sight and Life’ en de ondersteuning van de directeur in het dagelijks management. Daarnaast komt ook de opgedane financieringskennis goed van pas, aangezien ik me ook bezig houd met het ontwikkelen van nieuwe netwerken binnen de Zwitserse en internationale filantropische sector.

Meet & Greet

Kom kennismaken op 23 januari 2018

De zoektocht naar een nieuwe baan is natuurlijk spannend, en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bij De Verre Bergen begrijpen we dat, en daarom bieden wij je de mogelijkheid om ons, voordat je solliciteert, alvast een beetje te leren kennen. Wij nodigen je graag uit op ons kantoor tijdens een Meet & Greet zodat je de sfeer kan komen proeven, meer te weten kan komen over ons werk en de organisatie, en alvast een aantal van je toekomstige collega’s kan leren kennen.

Tijdens de Meet & Greet zullen wij wat vertellen over De Verre Bergen, de mensen die er werken, en de vacature van Associate. Na deze presentatie sluit een groep SDVB’ers aan en is er voldoende ruimte om, onder het genot van een hapje en een drankje, al je vragen te stellen. Wij organiseren de Meet & Greet op dinsdag 23 januari 2018 tussen 15.30 – 17.00 uur (inclusief borrel) bij ons op kantoor in Rotterdam.

De Meet & Greet is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de Associate rol en voldoet aan de criteria voor de functie. Dit betekent dat je een universitaire master hebt afgerond, twee à drie jaar werkervaring hebt en maatschappelijke impact wil maken op de stad Rotterdam.

Aanmelden kan door uiterlijk 21 januari 2018 een mail te sturen met je CV naar sollicitatie@sdvb.com. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er een selectie plaatsvinden. Deelname aan de Meet & Greet is een pré, geen verplichting en maakt geen onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Lees onder de tab “solliciteren” voor een verdere toelichting op de sollicitatieprocedure.

Tot slot, als je vragen hebt over Stichting De Verre Bergen of de functie kun je telefonisch contact opnemen met Associates Bas Woudstra en Marijn Goossens via T 010-209 2000.

Solliciteren

SOLLICITEREN

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. Wij moedigen je daarnaast aan om naar onze Meet & Greet op 23 januari 2018 te komen vóórdat je solliciteert.

Ronde 1 – CV en Motivatie selectie (1 januari – 4 februari)

Om te solliciteren ontvangen we graag jouw CV, cijferlijst van je bachelor & master en een kort essay. Alle drie de onderdelen worden meegenomen in de beoordeling om een zo compleet mogelijk beeld van jou als kandidaat te krijgen.

Je CV past idealiter op één pagina en laat vooral de ervaringen zien die jij voor deze positie relevant acht. Kijk dus goed naar het profiel van de functie en pas je CV daarop aan. Belangrijk is dat je in CV niet alleen laat zien welke studie je hebt gedaan en welke werkervaring je hebt, maar dat hier ook uit spreekt wie jij als persoon bent, bijvoorbeeld door je interesses of hobby’s te noemen en ook de activiteiten die je onderneemt. Dit kan vrijwilligerswerk zijn, of bestuurservaring, maar ook andere manieren waarop je je ontwikkelt of bijdraagt aan je omgeving, bijvoorbeeld in je buurt, familie of sportvereniging. De cijferlijsten gebruiken wij om zowel jouw inhoudelijke kennis als vaardigheden te bekijken.

Daarnaast zijn we benieuwd welke maatschappelijke kansen jij ziet voor Rotterdam en hoe Stichting De Verre Bergen hierin een rol zou kunnen spelen. We vragen je daarom om een kort essay te schrijven, waarin je één maatschappelijk vraagstuk kiest die op dit moment in Rotterdam relevant is. Je kan kiezen uit de volgende onderwerpen:

 • Kansenongelijkheid
 • Aansluiting onderwijs op de arbeidsmarkt
 • Zelf gekozen onderwerp

Licht toe waarom je juist dit onderwerp kiest en op welke wijze Stichting De Verre Bergen hier een rol in zou kunnen spelen. Gebruik hiervoor maximaal 450 woorden.

Stuur je CV, cijferlijsten en essay uiterlijk 4 februari 2018 op naar sollicitatie@sdvb.com, t.a.v. Elise Dijckmeester. We verwachten uiterlijk 9 februari te laten weten of je voor de volgende ronde wordt uitgenodigd. Enkele tips voor het schrijven van een goed essay vind je hier.

Ronde 2 – Interviews (14 – 15 februari)

Je wordt bij ons op kantoor uitgenodigd voor een tweetal gesprekken. De gesprekken duren ca. 45 minuten en vinden op dezelfde dag plaats. In het eerste gesprek zullen we met name ingaan op je motivatie en visie en het tweede gesprek richt zich op je competenties en ervaringen. Je spreekt met twee Program managers en twee Associates.

Ronde 3 – Assessment (5-6 maart)

Als je bent uitgenodigd voor de derde ronde krijg je de mogelijkheid om zelf het werk van een Associate te gaan ervaren middels een take-home case waarover je voor ons een presentatie verzorgt en vragen beantwoordt (45 minuten). Vervolgens leggen wij een case voor (60 minuten voorbereidingstijd) welke je gaat presenteren aan een panel (30 minuten). Daarnaast blikken we aan het einde van het dagdeel terug op de gehele procedure middels een reflectiegesprek (30 minuten).

We verwachten half maart een aanbod te kunnen doen.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Elise Dijckmeester via sollicitatie@sdvb.com.