Ben je maatschappelijk gedreven en wil je je sterk maken voor een beter Rotterdam? En wil je ervaring opdoen bij een vernieuwend sociaal investeringsfonds? Kom dan stage lopen bij Stichting De Verre Bergen.

Wij bieden doorlopend uitdagende stageplaatsen voor WO-studenten. Tijdens de stage werk je volwaardig mee binnen de organisatie en krijg je één of meerdere projecten die je (onder begeleiding) gaat uitvoeren.

Over Stichting De Verre Bergen

Sinds 2011 investeren wij in gedurfde ideeën die bijdragen aan een sterker en beter Rotterdam. Wij ontwikkelen zowel zelfstandig als met initiatiefnemers, programma’s die op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een recent voorbeeld is het programma ‘Nieuw Thuis Rotterdam’, waarmee wij uit eigen initiatief een uitgebreid huisvestings- en integratieprogramma voor 200 Syrische gezinnen hebben opgezet. Onze overige 16 programma’s richten zich op een divers aantal thema’s, zoals onderwijs en de ontwikkeling van jongeren, maar ook sportparticipatie en kunst en cultuur. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement moeten opleveren. Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis én daarnaast nieuwe kennis opleveren, speelt wetenschappelijk onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk.

Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze website.

Onze organisatie bestaat uit een jong en multicultureel team van 25 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring (o.a. consultancy, private equity, rechten, sociale wetenschappen). Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, bevlogen en streven naar een hoge standaard. We zijn een platte organisatie met een toegankelijke cultuur, zo lunchen we altijd samen, gaan we jaarlijks op skivakantie en vieren we alle feestdagen gezamenlijk.

Wat ga je doen als stagiair(e)?

In overleg ga je op één of twee projecten werken. Dit kunnen zowel vooronderzoeken en ontwikkeltrajecten zijn van nieuwe programma’s (Due Diligences), als interne projecten. Je werkt altijd in teamverband en wordt tijdens je stage begeleid door zowel een Program Manager als een (Senior) Associate.

Wat zoeken we?

  • Je zit in het derde jaar van je universitaire bachelor of volgt een universitaire masteropleiding. Wij hebben geen voorkeur voor studierichting;
  • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke sector en de doelstelling van onze stichting;
  • Je bent proactief en kan goed zelfstandig werken;
  • Je hebt een praktische, hands-on mentaliteit en pakt zaken graag zelf voortvarend op;
  • Je bent communicatief en sociaal sterk;
  • Je bent minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden beschikbaar, bij voorkeur fulltime;
  • Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij?

Je wordt volwaardig lid van ons hechte en diverse team. Je ontvangt een marktconforme stagevergoeding, afhankelijk van je studiesituatie en aantal werkdagen. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. Ook bieden wij ruimte om aan een stageopdracht/verslag te werken, waarin je vanuit de organisatie wordt ondersteund.

Heb je interesse?

Momenteel staat er geen vacature open, maar moedigen wij je aan om een open sollicitatie te sturen naar sollicitatie@sdvb.com o.v.v. “sollicitatie stage SDVB”, ter attentie van Hidde Verkade. Stuur hiervoor je CV, motivatiebrief en actuele cijferlijst(en) mee.

Tot slot, als je vragen hebt over Stichting De Verre Bergen of de stage kun je telefonisch contact opnemen met de Associate Marijn Goossens via 010-2092000.