De Verre Bergen steunt de plannen voor het nieuwe Collectiegebouw in het Museumpark. Want hoe mooi zou het zijn als heel Rotterdam en bezoekers van de stad plezier kunnen beleven aan de opgeslagen kunstschatten van Museum Boijmans Van Beuningen?

Over dit idee

13 - ZOOM EXTERIORNa het nieuwe Rotterdam Centraal, gigant De Rotterdam en de schitterende Markthal zou er zo maar wéér een architectonisch icoon in Rotterdam kunnen bijkomen. Het ontwerp van het bekende architectenbureau MVRDV voor het nieuwe Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen is er spraakmakend genoeg voor.

Het is een rond, compact ontwerp met een glazen gevel die de omgeving reflecteert. Het Collectiegebouw krijgt een oppervlakte van 14.000 m2. Nagenoeg het gehele gebouw wordt publiek toegankelijk, waarvan een deel onder begeleiding – een uniek concept in de museumwereld. Na locatieonderzoek lijkt het grindterrein naast het museum het meest geschikt als bouwplaats. De Verre Bergen is samen met de gemeente Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen opdrachtgever in dit project.

Wat en waarom

De depots van Museum Boijmans Van Beuningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.05 - RACK

Het is daarom hoog nodig om te investeren in nieuwe opslag voor de kostbare collectie, zo vindt de gemeente.

Maar het museum wilde meer. Met de schenking van De Verre Bergen kan Museum Boijmans Van Beuningen de collectie toegankelijker maken. In het Collectiegebouw krijgt het publiek letterlijk een kijkje achter de schermen.

De bijdrage van De Verre Bergen gaat integraal deel uitmaken van het totale bouwbudget. We krijgen eigen ruimte in het gebouw, bestemd voor publiekelijk toegankelijke exposities.

Kijk voor meer informatie over de plannen voor het Collectiegebouw op www.rotterdam.nl/collectiegebouw.

Partijen

De bouw van het Collectiegebouw is een gezamenlijke opdracht van:

Museum Boijmans Van Beuningen

Gemeente Rotterdam

Stichting De Verre Bergen

Bovenin Collectiegebouw