Nita van Velzen

Administrateur

Nita voelt zich thuis bij een organisatie die zich positief inzet voor de stad Rotterdam en haar inwoners. “In een tijd waar het veel over tegenstelling en uitsluiting gaat, is het fijn en belangrijk dat er ruimte is voor mogelijkheden en kansen om mensen met elkaar in contact te brengen voor een gemeenschappelijk doel of een steuntje in de rug.”

Positieve impact

Iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen aan een betere toekomst, dat is haar overtuiging. “Wanneer je  erbij stilstaat dat alles wat je doet ook effect heeft op je omgeving,  kun je ook binnen je eigen mogelijkheden zorgen dat die impact positief is. Of het nu gaat om de natuur, het milieu, je gezin of wijk; op allerlei manieren maak je deel uit van een omgeving. Door in kleine kring verantwoordelijkheid te voelen voor je impact kan je een positief verschil maken.”

Als ervaren administrateur is Nita voornamelijk bezig met de rol van data, cijfers en personeel in de organisatie. Met een no-nonsense en betrokken aanpak past deze geboren Schiedamse bij de nuchtere en praktische identiteit van de stad Rotterdam.

Met haar werk bij Stichting De Verre Bergen lijkt voor haar alles samen te vallen: persoonlijkheid, overtuiging en liefde voor de stad.

Vrije tijd

In haar vrije tijd werkt ze met veel plezier als publieksvrijwilliger bij de Kunsthal. Ze is daarnaast penningmeester bij de Wereldwinkel in Rotterdam Centrum. “Bij de Wereldwinkel zie ik dat lokale initiatieven en projecten veel invloed kunnen hebben op  de leefomstandigheden en -kwaliteit van individuele mensen.“ Ook gaat ze graag met haar dochter bij Cinerama naar een film of eten bij Spirit.

Probeer bewust bezig te zijn met de impact die je hebt op je omgeving