Nanne Boonstra

Onderzoeksmanager

Nanne Boonstra is Onderzoeksmanager bij Stichting De Verre Bergen. “Met onderzoek kunnen we programma’s en initiatieven verbeteren en meten wat de impact is op de stad. Onderzoek is bij ons ook altijd functioneel: alle uitkomsten worden direct ingezet om een programma beter te maken.”

Vraagstukken

Nanne heeft voorheen vijf jaar gewerkt bij de bijzondere leerstoel Samenlevingsopbouw aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Ik deed toen veel onderzoek in Rotterdam naar gebiedsontwikkeling, lokaal sociaal beleid, leefbaarheid en de maatschappelijke waarde van sport. Daar heb ik nu profijt van.” Later, tussen 2002 en 2011, was Nanne senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut in Utrecht.

Ontspannend

Als sinds zijn jeugd beoefent Nanne taekwondo. Inmiddels niet meer alleen als sporter, maar ook als trainer en coach. “In mijn werk ben ik natuurlijk altijd met volwassenen bezig, het houdt je jong om met kinderen en jongeren bezig te zijn. Ik vind het fantastisch om ze op een sportieve manier uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.”

Onderzoek moet functioneel zijn. Een programma moet er wel beter van worden.