Marvin Pires

Senior Programma manager

Hoe krijg je jongeren zo ver dat ze participeren in de samenleving in plaats van zich aan de randen op te houden? En vooral in een achterstandswijk? Met het beantwoorden van die onderzoeksvraag behaalde Marvin Pires zijn master Management of Change aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De stad waar hij geboren is, fascineert programma manager Marvin Pires nog steeds. “Er zit zoveel kracht in Rotterdam!”

Dezelfde taal

Marvin kwam erachter dat het vaak misloopt in de communicatie. “In mijn onderzoek bleken jongeren en mensen die het voor het zeggen hebben elkaar vaak niet te verstaan, ze spraken niet dezelfde taal. Als wij als Verre Bergen met de Rotterdammers willen samenwerken, moeten we voeling houden met de stad. Heel concreet: de wijken ingaan. Het kan niet zo zijn dat wij in ons mooie kantoor bepalen wat er gebeurt – het moet uit de stad zelf komen.”

Eigen kunnen

Het mooie van zijn werk is de vrijheid om op een innovatieve manier dingen voor elkaar te krijgen. “En voor mij persoonlijk geldt dat ik graag op een bedrijfsmatige manier naar sociale vraagstukken kijk. Met een businessbril, zeg maar. Dat heeft me altijd al geboeid.” Marvin gelooft dat iedereen een onuitputtelijke voorraad potentie heeft. “Met geloof in eigen kunnen bereik je alles wat je wilt. Kansen zijn er altijd. Het gaat erom dat je ze pakt.”

Handige dingen

Sport is Marvins uitlaatklep. “Vooral zaalvoetbal, van zelf beoefenen tot lesgeven. Maar sport is op de eerste plaats een middel. Om discipline en respect te krijgen, om jezelf te leren kennen en om je doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Allemaal handige dingen in het leven…”

MET GELOOF IN EIGEN KUNNEN, BEREIK JE WAT JE WILT