Marte van Oort

Programma manager

Voor haar baan als Programma manager bij Stichting De Verre Bergen keerde Marte terug naar Rotterdam, de stad waar zij als tiener opgroeide. Marte studeerde Internationale Betrekkingen, Conflict Studies en Internationaal Recht – een achtergrond waar ze haar kritische en analytische blik aan te danken heeft.

Niet over één nacht ijs

“Vanaf mijn eerste dag ben ik met een trots gevoel naar mijn werk gegaan. Het is bijzonder om deel uit te kunnen maken van deze jonge organisatie met hoge ambities. Een beter Rotterdam gaat niet over één nacht ijs, het is een constante zoektocht naar de beste programma’s, initiatiefnemers en manieren om impact te bereiken”, zegt Marte. Haar diverse studieachtergrond, passie voor andere culturen en liefde voor Rotterdam vormen een perfecte basis voor haar werkzaamheden. “En doordat wij zowel de dromen en ideeën van initiatiefnemers realiseren, als zelf programma’s ontwikkelen en aansturen, is geen dag hetzelfde en blijft het werk altijd uitdagend”.

Jonge Rotterdammers

Tot februari 2016 zette Marte zich naast haar baan in voor R’damse Nieuwe, een community van 2.500 jonge ondernemende Rotterdammers. “Als voorzitter was het mijn persoonlijke missie om jong ondernemerschap in de stad te stimuleren, te ondersteunen en nóg zichtbaarder te maken. Pas als jonge Rotterdammers kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen wordt een stad écht toekomstbestendig”.

Ik wil de stad bruisend en aantrekkelijk maken.