Marijn Goossens

Associate

De grote gemene deler in zijn studiekeuzen en activiteiten daar naast, was dat Marijn er een positieve maatschappelijke impact mee wilde bereiken. “Als associate bij De Verre Bergen kan ik die ambitie heel concreet vormgeven. Ik wil bijdragen aan een nóg beter Rotterdam”. Door het belang dat De Verre Bergen hecht aan impact meting en onderzoek, is heel duidelijk in welke mate het beoogde effect bereikt wordt en hoe een bijdrage wordt geleverd aan de stad. “Een goede intentie is mooi, maar een wezenlijke bijdrage leveren is nog belangrijker”.

Na een master International Public Management had een internationale carrière wellicht voor de hand gelegen, maar hij heeft heel bewust voor Rotterdam gekozen. Marijn is een ‘import Rotterdammer’, maar heeft een enorme liefde voor de stad. “Dat ik mij dagelijks mag bezighouden met het sterker en beter maken van ‘mijn stad’ zie ik als een zeer groot voorrecht”.

Naast Rotterdam heeft Marijn een enorme passie voor sport, met name voetbal en hardlopen. Hij bezoekt alle thuiswedstrijden van Feyenoord, voetbalt zelf twee keer per week, en loopt regelmatig hard. Sport is voor Marijn een manier om te ontspannen, zijn hoofd leeg te maken en gedachten te verwerken. “Sport leert daarnaast belangrijke zaken als samenwerken in teamverband, en het verleggen van je grenzen. Met hard werken en doorzettingsvermogen kan je heel ver komen, dat geldt zowel in de sport als het dagelijks leven”.

Een goede intentie is mooi, maar een wezenlijke bijdrage leveren is nog belangrijker.