Maria Blom

Telefoniste/receptioniste

Maria is van Spaanse komaf. Het grootste deel van haar leven woont ze in Nederland. Maria werkte in het verleden lang bij een energiebedrijf in de regio. Ook had ze jaren een eigen bedrijf op het gebied van gezondheid en epigenetica, waarvoor ze studies volgde in Amerika.

Mensen

Maria heeft het omgaan met mensen nodig om zich gelukkig te voelen in haar werk. “Gelukkig vind ik dat ook terug bij Stichting De Verre Bergen. Onze klanten zijn mensen met ideeën voor een nog beter Rotterdam. Met name de initiatieven die jongeren helpen aan een betere toekomst liggen me nauw aan het hart. Ik ben blij dat ik me in kan zetten voor een stichting die zo’n mooi maatschappelijk doel nastreeft”.

Up-to-date blijven

Zelf wil Maria zich graag blijven ontwikkelen. “Als je je kennis up-to-date houdt, blijf je ook meedoen in de maatschappij. Dat hoeft niet altijd een lange studie te zijn; een cursus, workshop of nieuwe hobby houdt je ook bij de tijd.”

Iets doen voor een ander

Maria heeft wel interesses buiten haar werktijd, zoals gezondheid en beauty, maar in de praktijk is er niet veel tijd voor. “Ik zet me op mijn vrije dag in voor een zeer zieke dame. Ze kan zelf niet meer alles in huis doen, dus heb ik mijn hulp aangeboden. Ik zie het zo: als je zelf goed bent voor anderen, dan zijn anderen ook goed voor jou. Het is een wisselwerking.”

Respecteer anderen, zoals je zelf gerespecteerd wilt worden