Mandy Nguyen

Associate

Na een uitdagend traineeship heeft Mandy ervoor gekozen om aan de slag te gaan als Associate bij Stichting De Verre Bergen. Ze studeerde Internationale Politiek aan het Leiden University College The Hague met een minor Mandarijn Chinees, die ze in Taiwan heeft gevolgd. Haar master Law & Politics of International Security heeft zij behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Inmiddels heeft zij Den Haag, Taipei en Amsterdam ingeruild voor Rotterdam en is ze niet van plan weg te gaan. “Ik heb in verschillende steden gewoond maar Rotterdam is echt mijn stad. Hier krijg ik een fijn ‘thuisgevoel’. De no-nonsense mentaliteit en de directheid van de Rotterdammers past goed bij mij”.

Maatschappelijke drive

Betekenisvol werk verrichten is belangrijk voor Mandy. Haar maatschappelijke drive komt goed uit de verf bij Stichting De Verre Bergen. Ook naast haar werk zet ze zich in voor de stad. Ze geeft les op het MBO om het financieel bewustzijn van de studenten te vergroten. Verder helpt ze mensen, die langdurig in de bijstand zitten, in de zoektocht naar een betaalde baan. “De maatschappelijke problemen die er in Nederland zijn, zijn in Rotterdam uitvergroot. Je hoort vaak dat er ‘overal kansen zijn’ die je moet grijpen, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid of is in staat om die kansen te pakken. Soms is een duwtje in de rug fijn en hard nodig en kan het echt een wereld van verschil maken.”

Vrije tijd

In haar vrije tijd is Mandy regelmatig in de sportschool te vinden of in een goed restaurant. Ook houdt ze ontzettend veel van koken voor vrienden, familie en collega’s. Verder heeft ze een grote passie voor reizen en wil ze het liefst alle landen bezocht hebben.

Soms is een duwtje in de rug fijn en hard nodig en kan het echt een wereld van verschil maken