Kim Brandes

Onderzoeker

Kim werkt sinds 2018 als onderzoeker bij Stichting De Verre Bergen.

Ze behaalde een master in gezondheidspsychologie aan de University of Sydney en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over communicatie in de oncologie. Daarna is zij werkzaam geweest als onderzoeker en docent in academische ziekenhuizen in Australië en Nederland. In haar onderzoek richtte zij zich op het systematisch opzetten van interventies om de zorg te verbeteren in samenwerking met alle belanghebbenden. Deze achtergrond gebruikt Kim nu bij het opzetten en evalueren van programma’s van Stichting De Verre Bergen.

Rotterdam

Kim groeide op in Zeeland en is 14 jaar geleden in Rotterdam komen wonen. “Ik houd echt van Rotterdam. De diversiteit, de directheid van de inwoners, de continue ontwikkelingen, de stad bruist. Maar ik zie ook steeds meer tegenstellingen en ongelijkheden in Rotterdam. Ik hoop met gedegen onderzoek bij De Verre Bergen de Rotterdammers te ondersteunen die het nodig hebben”.

Vrije tijd

In haar vrije tijd is Kim vaak in de keuken te vinden, want ze is gek op koken. Verder houdt ze van reizen, leest ze graag een goed boek en doet ze aan hardlopen en yoga.

Met gedegen onderzoek hoop ik de Rotterdammers te ondersteunen die het nodig hebben