John van Zwieten

John van Zwieten

Financieel manager

John is financieel manager bij Stichting De Verre Bergen. Geen Rotterdammer van geboorte, maar na meer dan dertig jaar werken in deze stad voelt hij zich wel zo. “Ik bewonder de fysieke dynamiek van Rotterdam, de stad die maar blijft groeien. En ik hou van de mentaliteit, de directheid. Direct, dat ben ik zelf ook.”

De diversiteit die de stad kenmerkt, ziet John ook terug bij De Verre Bergen. “Zowel wat betreft de mensen die hier werken als in de programma’s die we ondersteunen. En wat ik mooi vind, is dat hier wordt ‘gedaan’. Práten over de ander helpen, dat kan iedereen.”

Handen uit de mouwen is bij John ook in zijn privéleven het devies. Hij heeft allerlei vrijwilligerswerk gedaan in het amateurvoetbal en bij Humanitas Thuiszorg Administratie. Tegenwoordig is hij chauffeur bij het Rode Kruis. “Voor de sectie Speciaal Vervoer breng ik mensen met een verstandelijke of fysieke beperking naar waar ze heen moeten of willen. Daar voel ik me goed bij. Het is praktisch en ook heel dankbaar werk. Een grap en grol hoort erbij en bij hen gaat dat als vanzelf.”

STOP MET KIJKEN EN GA EENS ZIEN.