Hidde Profielpagina

Hidde Verkade

Programma manager

Hidde en Rotterdam, dat is een twee-eenheid. Ookal studeerde hij een tijdlang in Utrecht, hij is altijd in deze stad blijven wonen. “De uitstraling, inclusief de rauwe kant van Rotterdam, daar hou ik van. Het is geen gelikte stad en dat zal het nooit worden ook. Rotterdam is echt.” Dat neemt niet weg dat Hidde als Programma manager altijd bezig is om zaken in de stad beter te maken.

Haalbaar

‘Met je hoofd in de wolken en je voeten op de grond’, is Hiddes motto. Idealist en realist tegelijk. “Ik heb niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen, maar samen met anderen iets in gang zetten, innoveren, structurele oplossingen vinden, dat is haalbaar.”

Ecosysteem

Hidde studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en Economische geografie in Utrecht en Filosofie van beleid en management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De manier van denken die daaruit voortvloeit, is de basis voor zijn werk bij De Verre Bergen. “Ook een stad is een organisatie, een ecosysteem dat zichzelf gezond moet houden. Dat werkt in Rotterdam niet voldoende. We zetten met onze projecten iets in gang om de draagkracht te vergroten die daarvoor nodig is.”

Betekenis

Vanaf het moment dat hij kon werken, koos Hidde altijd voor betekenisvol werk. Zeven jaar lang, naast school en studie, had hij een bijbaan in een verpleeghuis voor zwaar dementerenden. In de zomervakanties werkte hij als activiteitenbegeleider van kinderen uit een achterstandswijk.

Eenvoud

Om inspiratie op te doen trekt Hidde graag de Alpen in, zomer en winter. Geen computer, geen telefoon, de natuur in. “Die eenvoud is belangrijk. Ervaren dat je toekunt met weinig. Daar ontstaan vanzelf creativiteit en nieuwe ideeën uit.”

MET JE HOOFD IN DE WOLKEN EN JE VOETEN OP DE GROND