David Jansen

Programma ontwikkelaar

In 2010 is David vanuit Brabant naar Rotterdam gekomen om International Economics en Marketing te studeren. Inmiddels is hij een trotse inwoner van de stad en wil hij niet meer weg. “Maar in zo’n grote, mooie stad ben je op elkaar aangewezen.” David gelooft dat Rotterdam het best tot zijn recht komt als iedereen zijn steentje bijdraagt. “En iedereen zal dat op zijn eigen manier moeten doen.” Elkaar helpen om deze bijdrage te doen is hierbij volgens hem erg belangrijk.

Puzzel

Bij Stichting De Verre Bergen waar David aan de slag is als programma ontwikkelaar, kan hij zijn nieuwsgierigheid goed kwijt, door zich helemaal in een onderwerp te kunnen verdiepen. “Gedurende de ontwikkeling van een programma probeer je alle puzzelstukjes op tafel te leggen, en zo de beste oplossing voor een maatschappelijk probleem te vinden.”

Ontspanning

In zijn vrije tijd voetbalt David graag en daagt hij zijn vrienden uit voor een potje schaak. Verder houdt hij van koken (en lekker eten natuurlijk), is hij geïnteresseerd in filosofie en kijkt hij graag spannende series.

Een verschil maken kan overal ter wereld. Waar kan jij dit doen?