Anne van Delft

Associate

Anne is sinds juni 2018 Associate bij Stichting De Verre Bergen. Met haar werk wil ze eraan bijdragen dat meer mensen de kansen krijgen die zij zelf heeft gehad.

Rommelig Rotterdam

Anne ruilt in 2008 een Haagse buitenwijk in voor een studentencomplex in Crooswijk. In eerste instantie vindt ze Rotterdam maar rommelig, maar gaandeweg raakt ze steeds meer gesteld op de vele gezichten van de havenstad. “Het verandert hier waar je bij staat. Veel Rotterdammers hebben hart voor hun stad en voelen zich betrokken bij de maatschappelijke problemen die er zijn.”

Multiculturele samenleving

Tijdens de bachelor psychologie studeert Anne een periode in Istanbul en daar ontdekt ze dat haar interesse vooral ligt bij de multiculturele samenleving. Daarom kiest ze voor een master Multiculturalisme. Ze loopt stage bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en wordt beleids- en subsidiemedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In haar portefeuille zitten re-integratie, verdringing op de arbeidsmarkt en de duurzame inzetbaarheid van werkenden.

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk te doen, gewoon door de stad te lopen en zich in haar werk in te zetten voor inwoners, wil Anne voorkomen dat ze eenkennig wordt. “Het is erg hoe buitengesloten en alleen Rotterdammers zich kunnen voelen in zo’n energieke stad vol mensen. Daarom is het nodig om af en toe uit je bubbel te stappen en interesse in onbekenden te tonen.”

Anne houdt van documentaires en het filmhuis, loopt hard en gaat af en toe de stad uit om te wandelen.

Het is nodig om af en toe uit je bubbel te stappen en interesse in onbekenden te tonen.