Buzz010 is op weg

Voor leerlingen is het een verademing om de schoolbanken af en toe in te ruilen voor een excursie. Met Buzz010 kunnen klassen voortaan veilig op pad. Of dat nu naar de haven, de dierentuin, het museum of het strand is. Het is namelijk zover: www.Buzz010.nl is vanaf nu hét adres voor scholen om busritten te boeken!

Zou het niet mooi zijn als alle leerlingen in het Rotterdamse primair onderwijs op excursie kunnen gaan? Zo kunnen zij hun kennis en creativiteit in de praktijk brengen én zien hoeveel Rotterdam hen te bieden heeft. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 is het eenvoudiger voor scholen in het primair onderwijs om hun leerlingen de leukste en leerzaamste uitjes te bieden. Buzz010 maakt namelijk veilig en betaalbaar busvervoer mogelijk. De site www.Buzz010.nl biedt ook een etalage vol Rotterdamse bestemmingen.

Buzz010 wordt mogelijk gemaakt door de aangesloten Rotterdamse schoolbesturen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen. Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) organiseert het loket en Nooteboom Tours bestuurt de bus.

Een school kan meedoen als het schoolbestuur is aangesloten bij het convenant van Buzz010. In dat convenant zijn afspraken gemaakt over hoe Buzz010 werkt. Door gezamenlijk het vervoer in te kopen en de kosten te dragen, kunnen scholen tegen een flink gereduceerd tarief busritten boeken.Wil je meer weten? Ga naar www.Buzz010.nl voor meer informatie, veel gestelde vragen en contactgegevens. Stichting De Verre Bergen kijkt uit naar de vele leuke en leerzame excursies voor alle Rotterdamse leerlingen!

 

BUZZ010 krijgt doorstart

Op 8 december 2017 ondertekenden de gemeente, vier Rotterdamse schoolbesturen en Stichting De Verre Bergen gezamenlijk een convenant waarmee het programma Buzz010 een duurzame doorstart krijgt.

Met de regeling kunnen deelnemende basisscholen tweemaal per jaar gratis gebruik maken van busvervoer naar buitenschoolse excursies in alle leerdomeinen (cultuur, sport, loopbaanoriëntatie, etc.).

De regeling wordt bekostigd dankzij afspraken over cofinanciering tussen Gemeente Rotterdam, Stichting de Verre Bergen en de vier grote schoolbesturen: BOOR, RVKO, PCBO, Kind & Onderwijs. KCR zal de regeling uitvoeren.

Lees hier het volledige persbericht over de ondertekening van het convenant.

Meer informatie over BUZZ010 leest u bij onze programma’s en op de website van Buzz010.