Middelbare scholieren in beweging door samenwerking

Rotterdamse jongeren kunnen door een samenwerking van scholen, sportaanbieders, Gemeente Rotterdam, Stichting De Verre Bergen en Rotterdam Sportsupport ook dit schooljaar deelnemen aan Challenge010. De partners bekrachtigden deze samenwerking vanmiddag met een convenant. De ondertekening vond plaats bij de SKVR, een van de sportaanbieders van Challenge010.

‘We zijn blij dat we ook dit jaar met Challenge 010 van betekenis kunnen zijn voor de Rotterdamse jongeren! Samen met vele samenwerkingspartijen blijven we middelbare scholieren motiveren, inspireren en enthousiasmeren voor sport. Sportaanbieders hebben hen zoveel moois en waardevols te bieden. Het is onze verantwoordelijkheid dit onze jongeren aan te reiken’, aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Binnen dit programma kunnen leerlingen van vijftien VMBO- en kaderscholen kiezen uit vier verschillende sporten. Naast zaalvoetbal, basketbal en dans kan er dit jaar gekozen worden voor kickboksen, een sport die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen onder de jongeren. Er wordt gespeeld in drie verschillende categorieën, meiden, jongens uit de onderbouw en jongens uit de bovenbouw.

Gedurende het hele schooljaar worden er trainingen en wedstrijden georganiseerd. Aan het einde van het schooljaar is er voor elke sport en categorie het Rotterdams Kampioenschap. Dit is de knallende afsluiter van een jaar Challenge010 en hier strijden de beste schoolteams van Rotterdam tegen elkaar voor de titel van Rotterdams Kampioen.

 

Buzz010 is op weg

Voor leerlingen is het een verademing om de schoolbanken af en toe in te ruilen voor een excursie. Met Buzz010 kunnen klassen voortaan veilig op pad. Of dat nu naar de haven, de dierentuin, het museum of het strand is. Het is namelijk zover: www.Buzz010.nl is vanaf nu hét adres voor scholen om busritten te boeken!

Zou het niet mooi zijn als alle leerlingen in het Rotterdamse primair onderwijs op excursie kunnen gaan? Zo kunnen zij hun kennis en creativiteit in de praktijk brengen én zien hoeveel Rotterdam hen te bieden heeft. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 is het eenvoudiger voor scholen in het primair onderwijs om hun leerlingen de leukste en leerzaamste uitjes te bieden. Buzz010 maakt namelijk veilig en betaalbaar busvervoer mogelijk. De site www.Buzz010.nl biedt ook een etalage vol Rotterdamse bestemmingen.

Buzz010 wordt mogelijk gemaakt door de aangesloten Rotterdamse schoolbesturen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen. Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) organiseert het loket en Nooteboom Tours bestuurt de bus.

Een school kan meedoen als het schoolbestuur is aangesloten bij het convenant van Buzz010. In dat convenant zijn afspraken gemaakt over hoe Buzz010 werkt. Door gezamenlijk het vervoer in te kopen en de kosten te dragen, kunnen scholen tegen een flink gereduceerd tarief busritten boeken.Wil je meer weten? Ga naar www.Buzz010.nl voor meer informatie, veel gestelde vragen en contactgegevens. Stichting De Verre Bergen kijkt uit naar de vele leuke en leerzame excursies voor alle Rotterdamse leerlingen!