Kinderfaculteit nieuwe schooljaar positief gestart

Meer dan honderd leraren kwamen 18 augustus van basisscholen de Hoeksteen, Over de Slinge, De Koppeling en de Beatrix school samen om met de Kinderfaculteit een nieuw schooljaar in te 2016-08 KF Leerkrachtenbijeenkomststappen.

Na een korte toespraak van de gemeente, de UvA en Stichting de Verre Bergen ging de dag van start met een film van de Kinderfaculteit. Deze film toont op inspirerende wijze de doelstelling van het programma: het verrijken van het onderwijs voor kinderen in Pendrecht om hen met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te laten komen.

Na verdiepende workshops in het lesaanbod, zoals techniek en schrijfdans, werd deze dag afgesloten met een presentatie van Ewald van Kouwen. Met behulp van zowel jonge als volwassen acteurs liet de heer Van Kouwen zien hoe belangrijk het is om kinderen te motiveren vanuit het plezier en het zelfvertrouwen die zij uit het onderwijs moeten halen.

De filmpjes van de Kinderfaculteit en de bijbehorende Rekenfaculteit kunt u hieronder terugzien.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.