Playing for Success Rotterdam gaat vier jaar door!

PfS Logo overzicht juli 2016Op vrijdag 1 juli 2016 vierde Stichting De Verre Bergen samen met Playing for Success Rotterdam een feestje! Op die dag keken alle betrokken partners terug op de afgelopen vier jaar waarin Playing for Success in Rotterdam is doorontwikkeld, uitgevoerd en op effectiviteit onderzocht. Het Verwey-Jonker Instituut presenteerde deze middag de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat het programma vooral effectief is voor de leerlingen met weinig zelfvertrouwen. Een eerste exemplaar van het onderzoeksrapport is door enthousiaste leerlingen en hun ouders overhandigd aan wethouder Hugo de Jonge.

Daarnaast werd er vooruit geblikt: mede naar aanleiding van de onderzoeksresultaten zal het programma in het volgende schooljaar worden aangepast. Om zo de succesfactoren nog beter in te zetten en leerlingen met weinig zelfvertrouwen te helpen bij het ontwikkelen van soft skills en betere schoolresultaten. De betrokken partijen hebben de handen ineen geslagen om het programma ook voor de komende vier jaar voor te zetten. Met negen handtekeningen is het convenant bezegeld waarin het Rotterdamse onderwijsveld, topsportclubs en De Verre Bergen samenwerken voor Playing for Success 2016-2020.

Foto PfS (nieuwsbericht juli 2016)Meer over het onderzoek leest u hier.

Klik hier voor meer informatie over Playing for Success.

Reacties zijn gesloten.